fredag den 10. februar 2012

Ønsker til haven...

Et ønske i min have, måske et beskedent et, men de er altså smukke..  Døvnælde - ´Lamium album´
Måske denne kunne overleve skvaderkålen, jeg ved det ikke,
men husker den fra min barndom som en aggressiv staude.
Hvid fredløs - Autumn Snow - ´lysimachia hybrid´

11 kommentarer:

 1. Hej og velkommen her i haveblogland. Jeg fandt dig i Signes blog-roll og var jo straks nysgerrig for at se din nye blog.
  Jeg har tilladt mig at skrive dig op til at komme på listen/bloggen Danske Haveblogs - så får du mange besøg af alle os andre haveglade mennesker.
  Jeg tror at den mest kendte hvide fredløs er den med buede spir - den variant du viser her er ny i min have og foreløbig virker den ikke helt så aggressiv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for hilsen... Jeg vil meget gerne på listen/bloggen Danske Haveblogs. Det er altid godt med feedback.. og tips og triks fra andre havevenner... det var det jeg håbede på ved at starte en blog... så tak Berit.. hilsen Pernille Leger

   Slet
 2. Ja et velkommen skal lyde også fra mig! Altid dejligt med nye input!
  En døvnælde - hvor spændende - den har jeg ikke set i flere år og da slet ikke i min have.
  Jeg har nu heller ikke brændenælder...
  Men den hvide fredløs - den med det buede spir - har jeg i haven. Jeg synes nu ikke den er så aggresiv. Hiver dem bare op, hvis de fylder for meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente..
   Jeg har heller ikke døvnælde i min have endnu, men jeg vil prøve om det lader sig gøre i en have. Jeg finder den omkring moserne her i Herlev og det ser smukt og vildt ud når de står der i tuer... min mor mente nu at det var den gule fredløs vi have i haven da jeg var barn, men jeg husker den som hvid... men det må også afprøves, for skvaderkålen stå i hækken ind til naboen, så jeg vil prøve at udkonkurere det.. smiler... tak for hilsnen... VH pernille Leger

   Slet
  2. hej igen,

   angående skvalderkål bekæmpelse ved hæk - så se mit indlæg:

   http://irishaven.blogspot.com/2011/05/lav-kulsukker-mod-skvalderkal.html

   hilsen Berit

   Slet
  3. Lige det jeg leder efter... TAK

   Slet
 3. Hej Fru Leger og hjertelig velkommen til. Godt Berit skrev dig på blogrullen, her åbner der sig et helt univers og mange gode "pc-gardening-timer" hvis man er til det.

  Bente og jeg er fra hhv. Lyngby og Bagsværd og vi har netop startet Gladsaxe Havevenner, hvor du også er velkommen. Kommunegrænser hænger vi os ikke i.

  Vi er at finde på facebook. Og ellers her.

  Jeg har også et stykke i haven, hvor vildskaben breder sig. Lige nu har jeg et projekt med at få skvalderskoven omvendt til en hindbærskov med netop fredløs og geranie imellem. Det vil jeg hellere se på og såklæder en enkelt skvalderblomsterskærm eller 200 jo ethvert bed... Du ved måske godt, at "det vilde bed" er den nye trend? ;;)

  Nå glæder mig tilat lære dig at kende.

  Bedste varme havehilsner i en kold tid

  Marianne fra
  Den Helbredende have

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne. Tak for hilsnen, jeg vil vil ind og kikke på Jeres blog, og Herlev er jo også tæt på... smiler... Det var netop det her jeg håbede på ved at starte en blog. Det er tit de bedste tips og triks man får fra havevenner... smiler... vi skrives ved.
   VH Pernille Leger

   Slet
 4. Døvnælde er en fin plante. Jeg husker den fra Vejgrøften dengang hvor vi samlede planter til botaniktimerne.
  Jeg har aldrig set den i en have, men Gul Fredløs vil jeg tro kan kvæle alt.. Jeg skal i hvertfald passe godt på, at den ikke ivertager det hele.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for hilsen.
   Min mor mente også at det var den gule fredløs vi havde i barndomshaven... men det passer ikke så godt med gult, lige der hvor jeg har brug for at få skik på skvaderkålen, så jeg prøver med den hvide...
   Kik ind en anden gang... VH fru.leger

   Slet
 5. Hejsa og velkommen til.

  Døvnælden er kommet af sig selv hos mig, jeg lader den være. Den virker ikke specielt agressiv.

  Den fredløs du viser - med oprette hvide spir - har jeg en del af, faktisk skal jeg flytte den snart og kunne nemt få noget tilovers. Med porto-priserne svarer det sig dog ikke at sende, synes jeg. Men har du familie/venner nær Århus, så skriv og lav en aftale.
  Den er i øvrigt lige så agressiv som den almindelig gule. Den tiltrækker dog sommerfugle bedre. En skøn plante.

  SvarSlet

TAK...
Det er altid dejligt med en kommentar på mine indlæg.
Forhåbentlig skrives vi ved.
KNUZ